Individuell mätning och debitering

IMD - Individuell Mätning och Debitering, är en väg till miljömedvetenhet och ekonomisk besparing. Genom att erbjuda en rättvis debitering baserad på faktisk förbrukning hjälper IMD boende att både spara pengar och minska sitt miljöavtryck. Med vårt system får alla boende en detaljerad inblick i sin konsumtion, vilket i sin tur uppmuntrar till besparing och hållbarhet.

IMD - El (gemensam el)

Vanligtvis har alla boende i en fastighet egna abonnemang med nätägaren och betalar fasta avgifter för detta. Genom att bunta ihop alla dessa abonnemang till ett stort gemensamt abonnemang minskar de fasta kostnaderna som betalas till nätägaren. Vårt system mäter sedan varje lägenhets förbrukning och rapporterar så att detta kan faktureras tillsammans med hyran. Vi integrerar med de flesta ekonomisytem på marknaden.

Fördelar med individuell elmätning 

 • Den totala kostnaden minskar då den fasta avgiften för varje abonnemang försvinner. En riktlinje är en besparing på 1500 kr per är och lägenhet.
 • Varje lägenhet betalar bara för sin förbrukning.
 • Gemensam upphandling av elabonnemang kan generera ett bättre avtal.
 • Få elräkningen på samma faktura som avgiften genom att vi integrerar detta med er ekonomiska förvaltare. Styrelsen behöver inte lägga tid på fakturering.
 • Möjlighet att installera fler solceller då egenförbrukningen ökar. Ni kan använda er egna sol-el bakom mätaren!
 • Alla kan enkelt följa sin elförbrukning i detalj i vilket oftast leder till minskad
  förbrukning.

IMD - VATTEN

Med IMD vatten får alla boende betala för exakt det vatten som de faktiskt använder. I många fastigheter ingår idag vatten i hyran oavsett hur mycket eller lite som används. När den boende får betala för det som faktiskt förbrukas ökar medvetenheten vilket oftast leder till minskad förbrukning. Det blir också mer rättvist då förbukningen ofta skiljer sig en hel del mellan olika lägenheter.

Fördelar med individuell mätning av vattenförbrukning 

 • Förbrukningen av varmvatten sänker kostnaden och miljöpåverkan.
 • Mer rättvist då alla betalar för det vatten som man faktiskt förbrukar
 • Möjligheten att följa sin egna förbrukning ökar ens kunskap och medvetenhet.

Elbilsladdning med debitering

Med vårt system kan vi enkelt hjälpa er med debitering av den el som förbrukas via era laddboxar. Självklart hjälper vi er även med installationen av själva laddboxarna!

Vi hämtar informationen från era laddboxar via tillverkarens API. Förbrukningen sammanställs och skickas till er ekonomiska förvaltare på samma sätt som görs för exempelvis el- och vattenförbrukning. Den boende får sedan även kostnaden för laddningen på sin avgiftsfaktura. Detta är en betydligt mer kostnadseffektiv lösning än många av de tredjepartsvarianter som finns på marknaden idag.

Systemets uppbyggnad

Vi bygger insamlingssystemet på kvalitetsmätare och sensorer från exempelvis Kamstrup, Carlo Gavazzi och Elvaco. Vi jobbar endast med öppna standarder för kommunikation så som mbus. Detta är viktigt för dig som kund för att inte låsa in dig.

Avläsning: vår gateway läser av mätare och sensorer flera gånger i timmen. 

Databas: Gatewayen skickar datan till vår databas som kvalitetssäkrar och sparar informationen. 

Portal: Datan visualiseras i vår portal på ett enkelt och överskådligt sätt. Ni får alltså full koll på er förbrukning. Här övervakas också systemet så allt fungerar som det ska. 

Ekonomisk förvaltare: Genom integrationer skickas datan till er förvaltare som adderar denna på de boendes avi.

Faktura/avi: Boende får kostnaden för förbrukningen på sin vanliga avgiftsfaktura

 

Kontakta oss nu!

Använd formuläret här eller skicka oss ett mejl på [email protected] så hör vi av oss så fort vi kan.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.